Kategoriat
Lab-blogi

Titanium Backup

Titanium Backup on monipuolinen appi jos tykkää usein vaihtaa romia tai pitää puhelimesta varmuuskopion tallessa. Sillä onnistuu synkkaus Googlen cloudiin (myös Gsuite) sekä Drodboxiin. Jos kumpaakaan ei löydy, niin suosittelen siirtämään TitaniumBackup hakemiston sisältöiteen haluamaasi paikkaan, esim tietokoneellesi. Ilmaisversiolla ei käytännössä tee kuienkaan mitään, joten rahaa on pakko käyttää heti ja ostaa appi kertaostoksena.

TB sisältää paljon enemmänkin ominaisuuksia joihin kannattaa tutustua tarkemmin täällä

Valitaan backup all user apps
Valitaan varmuuskopioitavat apit Select all, yksittäisiä appeja voi poistaa ottamalla valintamerkin pois ko. apin edestä. Lopuksi painetaan vihreää oikein-merkkiä oikeasta yläkulmasta ja odotetaan.

Palautus

Menu –> Batch actions

Valitaan select all sekä app+data, ja painetaan oikeasta yläkulmasta vihreää oikein merkkiä. Yksittäisen apin voi jättää palauttamatta jättämättä valintamerkin pois apin edestä. App+data valinta palauttaa myös apin datan mikäli se on varmuuskopioitu, eli esim sovellusten asetukset, kirjautumiset ovat tallessa. Pankkisovellukset eivät yleensä toimi, ja Whatsapp rikkoo ilmoitukset. Muilta osin sovellusten datan palautus toimii hyvin ja nopeuttaa uuden luurin/romin käyttöönottoa.